De tweede kwalificatiesessie in Saoedi-Arabië is onderbroken na een zeer zware crash voor Mick Schumacher. De Haas-coureur knalde hard tegen de betonnen muren van het circuit en is, bij bewustzijn, naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Schumacher ging door naar Q2 en stond op het punt om door te gaan naar Q3, maar de Duitser pushte hard om zijn tijd nog eens te verbeteren. Hij knalde daarbij op hoge snelheid zijwaarts tegen de betonnen muur in bocht 12. De VF-22 was flink beschadigd, maar de zorgen gingen meteen uit naar Schumacher die een forse impact te verduren kreeg. De Medical Car snelde dan ook op de gecrashte Haas af.

Haas heeft laten weten dat Schumacher bij bewustzijn is. “Hij is naar het medisch centrum gebracht”, valt in de verklaring van het team te lezen. Daar zal de Duitser verder gecontroleerd worden. Later bevestigde Haas dat Mick fysiek in orde is en gaf ook aan dat hij al zijn moeder gebeld had. Hij is zojuist uit voorzorg per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Q2 werd met 4 minuten en 58 seconden te gaan stilgelegd en de opruimwerkzaamheden duurden bijna een uur. Duidelijk is dat het een latertje wordt voor de monteurs. Bij het wegslepen van de auto brak de achterkant, met versnellingsbak en al, af van de rest van de auto. Teambaas Günther Steiner kon nog niet vertellen of ze de auto gereed kunnen maken voor de race. “We moeten de auto compleet opnieuw opbouwen”, zegt hij tegen Sky Sports. “Misschien starten we niet eens. Dit is de eerste herhaling die ik zie en als ik het zo moet beoordelen, denk ik niet dat hij morgen zal rijden. Dit was een flinke klap, dat zal één Haas worden op de grid. Het heeft echt geen zin om risico te nemen.”