De Zweedse Formule 2-coureur Gustav Malja komt na de Grand Prix van Hongarije voor Sauber in actie tijdens één van de twee testdagen op de Hungaroring.

Dat heeft Sauber dinsdagochtend bekendgemaakt. De test in Hongarije is de tweede tussentijdse test van het seizoen, nadat eerder in Bahrein na de Grand Prix aldaar werd getest. De regel is daarbij dat teams tijdens twee van de vier tussentijdse testdagen een coureur met twee of minder Grand Prix-starts gebruiken. Tijdens de Bahrein-test had Sauber vaste rijders Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein ingezet, dus bij de Hongarije-test moet het rookies inzetten.

Voor één van die twee dagen heeft Sauber nu dus een nieuwkomer gevonden in de 21-jarige Malja. “Het wordt enorm spannend om met een Formule 1-auto te rijden, echt een droom die uitkomt. Ik ga er alles aan doen om het uiterste uit die testdag te halen en zoveel mogelijk te leren.”

Teambaas Monisha Kaltenborn zegt dat Sauber Malja al een tijdje in de gaten houdt en onder de indruk is van hoe hij zich in de Formule 2 (voorheen GP2) ontwikkelt. In twee en een half jaar tijd heeft Malja drie podiumplekken gescoord in die klasse. Hij staat momenteel negende in de stand.