Marcel Boekhoorn, de schoonvader van Giedo van der Garde, denkt er over na aandelen in het team van Williams te kopen. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens De Telegraaf heeft Boekhoorn ‘serieuze interesse’ in het aandelenpakket van zo’n zestien procent dat nu nog toebehoort aan Toto Wolff, de Oostenrijkse aandeelhouder die tevens een bestuursfunctie vervulde bij Williams, totdat hij eind 2012 de overstap maakte naar Mercedes.

Door die overstap, die gepaard is gegaan met de (toekomstige) aanschaf van aandelen in Mercedes F1, waardoor Wolff in essentie belangen heeft in twee Formule 1-teams, is er sprake van belangenverstrengeling voor Wolff, die om die reden dan ook al geruime tijd op zoek is naar een koper voor zijn Williams-aandelen.

Hoewel Boekhoorn zelf niet aan het woord komt in het artikel van De Telegraaf, geeft Van der Garde’s manager Jan Paul ten Hoopen wel tekst en uitleg aan de krant: “Marcel zal een dergelijke stap (de aanschaf van aandelen, red.) alleen zetten als het zakelijk interessant en verantwoordelijk is”, verklaart Ten Hoopen, die bevestigt dat Boekhoorn en Wollf ‘met elkaar gesproken hebben’.

Giedo
Op de logische vraag of de eventuele aanschaf van aandelen betekent dat Van der Garde van zijn huidige team Caterham naar Williams transfereert, houdt Ten Hoopen zich op de vlakte. “In principe moet je de aankoop van aandelen en het verkrijgen van een racezitje los van elkaar zien”, zegt hij.

Desondanks zou Williams geen verkeerde bestemming zijn voor Van der Garde, geeft Ten Hoopen toe. “Giedo zou graag voor een een gerenomeerd team als Williams willen rijden. Het is een echt raceteam, waar ze weten waar ze mee bezig zijn.”

“Williams maakt nu even een moeilijke periode door, maar daar komt men vanzelf weer uit”, denkt Ten Hoopen. “Mijn verwachting is dat men zeker met Claire Williams aan het roer snel weer hogerop komt en daarmee is het automatisch een interessante partij om sponsor van te zijn, een rijder bij te hebben of aandelen van te bezitten”, aldus Ten Hoopen, die behalve Van der Garde’s manager ook algemeen directeur is bij McGregor, de kledingfirma die naast Van der Garde’s huidige team Caterham ook al jaren sponsor is van Williams.

Williams
Het team van Williams heeft momenteel al één Nederlandse aandeelhouder. Mediatycoon John de Mol bezit via zijn firma Cyrte vijf procent van het team, waarin oprichter en teambaas Frank Williams nog altijd nipt een meerderheid van bezit, met 50,3 procent.

Zestien procent van de renstal is zoals gezegd nog altijd in handen van Wolff, terwijl mede-oprichter en voormalig Williams-kopstuk Patrick Head nog zo’n negen procent van het team bezit. De resterende twintig procent wordt – net als het aandeel van Cyrte – verhandeld op de beurs en momenteel in handen van verschillende investeerders.