Jenson Button denkt dat Lewis Hamilton volgend jaar zijn nieuwe teamgenoot Nico Rosberg kan verrassen. De twee waren in de kartsport al teamgenoten en worden nu bij Mercedes herenigd.

Jenson Button was drie jaar lang de teamgenoot van Lewis Hamilton bij McLaren. Hij heeft lovende woorden voor hem over, die tegelijkertijd als waarschuwing voor Rosberg dienen: “Ik denk dat hij gaat verrassen. Ik weet dat ze lang geleden al samen hebben gewerkt, maar het zou hem kunnen verbazen hoeveel Lewis uit een onderpresterende auto kan halen.”

“Ik wil daarmee niet zeggen dat Mercedes per defenitie slecht zal zijn, want Lewis kan ook met een snelle auto prima overweg. In die veelzijdigheid ligt juist zijn grote kracht”, vervolgt Button.

Jenson Button en Lewis Hamilton leken bij McLaren altijd de grootste maatjes, maar eerder dit jaar waren de twee betrokken bij een heuse twitter-controverse. Lewis Hamilton is niet altijd de makkelijkste, maar Button voorziet daarin tussen de nieuwe teamgenoten geen problemen:  “Nico kent Lewis beter dan ik, hij weet dan ook heel goed wat hem te wachten staat.”

Jenson Button geeft aan niet rouwig te zijn om het vertrek van de wereldkampioen van 2008, omdat veranderingen ‘er nou eenmaal bijhoren’. “Ik zou het vervelender vinden als bijvoorbeeld Paddy Lowe op zou stappen, of iemand anders die mij in de toekomst aan successen moet helpen. Coureurs daarentegen veranderen nou eenmaal van team. Dat is heel normaal in deze sport. Lewis en ik hebben het drie jaar lang goed gehad.”