Het steigerende paard loopt kreupel in China: Fernando Alonso kwam niet verder dan de negende plaats, terwijl Felipe er opnieuw niet in slaagde de nul achter zijn naam weg te krijgen. De Braziliaan eindigde als dertiende.

 

Dat is vooral zuur voor Massa, want die staat na zijn eerdere teleurstellende optredens in Australië en Maleisië onder steeds meer druk om te presteren. De coureur was na afloop ontevreden over het resultaat.

 

“Ik ben iets blijer dan in de eerste twee races, maar niet veel”, vertelde Massa tegen de BBC. “Er ging niet echt iets verkeerd, maar de snelheid zat er gewoon niet in.” Massa maakte twee pitstops, terwijl Fernando Alonso driemaal stopte voor verse banden. Volgens Massa verklaart dat het verschil tussen hem en zijn teamgenoot.

 

“We probeerden twee verschillende strategieën, en hoewel ze geen van beiden goed werkten, was Fernando met zijn drie stops iets beter af dan ik.”

 

Volgens Alonso had er zelfs meer ingezeten . “Hoewel dit resultaat een aardige indicatie is van onze auto, denk ik dat er misschien een zesde plaats haalbaar was geweest als ik een paar vrije ronden had kunnen rijden”, meldde hij de BBC. “Ik zat voortdurend in een groepje, was niet snel genoeg om in te halen maar wel sneller dan wat ik kon laten zien.”

 

Voor de komende race, volgens weekend in Bahrein, voorspelt Alonso weinig verbetering. “In theorie is dat het circuit dat ons het minst ligt. We komen tractie en topsnelheid tekort en dat is precies waar het in Bahrein om draait.”