Na een bedroevend weekend in Zuid-Korea kan men bij Force India wel een opsteker gebruiken. Het is echter de vraag of de karakteristieken van Suzuka wel bij de auto passen.

“Het is onmogelijk om op dit moment in te schatten hoe goed of hoe slecht we zullen zijn in Suzuka”, antwoord Paul di Resta desgevraagd. “We hebben ons de laatste tijd wat meer gericht op een degelijke race-afstelling en hopelijk betaalt zich dat komend weekend uit.”

Paul di Resta kijkt uit naar een hernieuwde kennismaking met het Japanse publiek: “Die mensen hebben zoveel passie voor de sport. Zelfs op donderdag zitten de tribunes vaak al helemaal vol. Dat maakt het heel interessant om hier naartoe te komen. Daarnaast ligt er ook gewoon een geweldig circuit. Ik zou Suzuka qua uitdagingen op gelijke hoogte willen stellen met bijvoorbeeld Silverstone.”

Adrian Sutil
Adrian Sutil is als geen ander bekend met de lokale bevolking, hij heeft er immers een jaar lang zelf deel van uitgemaakt. “Ik heb hier toen ik in de Japanse Formule 3 reed een jaar gewoond”, licht de Duitser zijn verleden toe. “De mensen zijn hier zo aardig en respectvol, het geeft me altijd heel veel energie. Daar komt nog eens bij dat het eten hier heel lekker is.”

De Force India-coureur noemt Suzuka als één van zijn favoriete circuits, op gelijke hoogte met Spa: “Suzuka is overigens wel een technischer circuit. Het is er smaller en hobbeliger dan in Spa en ik denk dat ervaring met name op Suzuka van onschatbare waarde is. Ik heb gezien mijn verleden in de Formule 3 misschien net iets meer ervaring dan sommige anderen en daarmee wellicht een klein voordeel.”