Romain Grosjean heeft nog geen getekende deal op zak voor 2013, maar de Fransman en Lotus spreken over contractverlenging en volgens Grosjean ziet het er goed uit.

“De onderhandelingen gaan de goede kant op”, laat Grosjean weten aan de Franse sportzender L’Equipe 21. “Ik hoop uiteraard dat we ook daadwerkelijk tot een akkoord kunnen komen, zodat ik volgend jaar kan voortborduren op mijn prestaties van afgelopen seizoen.”

Wat zijn prestaties van afgelopen seizoen betreft: in de eerste helft van 2012 wist Grosjean te imponeren en leek hij zo goed als gegarandeerd van contractverlenging, maar na de zomerstop presteerde de 26-jarige minder sterk.

Tel het grote aantal crashes en incidenten waar hij gedurende het jaar bij betrokken was daar bij op, en een langer verblijf van Grosjean bij Lotus is – ondanks dat teambaas Eric Boullier tevens als zijn manager fungeert – geen zekerheidje meer. Typerend hiervoor is dat het team en de coureur al maanden met elkaar om de tafel zitten, maar er nog steeds geen nieuwe overeenkomst is.

Wat in ieder geval wel in het voordeel spreekt van Grosjean is dat er weinig andere serieuze kandidaten voor het Lotus-zitje lijken te zijn. Hoewel Kamui Kobayashi en Heikki Kovalainen in verschillende publicaties weliswaar met het team uit Enstone in verband zijn gebracht, lijkt Grosjean gebaseerd op wat in de media bericht wordt toch veruit de belangrijkste gegadigde te zijn.