Het Japanse automerk Infiniti wordt met ingang van 2013 titelsponsor van het team van Red Bull, dat vanaf volgend seizoen dan ook als ‘Infiniti Red Bull Racing’ door het leven zal gaan.

Red Bull, dat nu officieel ingeschreven staat als ‘Red Bull Racing’, krijgt met Infiniti met ingang van volgend jaar voor het eerst een titelsponsor, zoals bijvoorbeeld McLaren dat nu (nog) heeft met Vodafone en Mercedes met Petronas.

Nieuw is de acquisitie van Infiniti niet, want het Japanse luxemerk is al sinds maart van 2011 aan Red Bull verbonden als sponsor en partner en is in die hoedanigheid ook al duidelijk op de Red Bull-bolides aanwezig aan de hand van sponsorstickers.

Daarnaast werken Red Bull en Infiniti buiten het circuit samen, onder meer door Infiniti-auto’s van een Red Bull of Sebastian Vettel signatuur te voorzien, maar ook op ’technologisch vlak’, al wordt met betrekking tot dat soort deals zelden concreet aangevoerd op welke manier de bedrijven van elkaar profiteren.

De promotie van Infiniti van sponsor naar titelsponsor zal echter ook met een verdere intensivering van de technische samenwerking gepaard gaan, zo verklaart Red Bulls technisch directeur Adrian Newey. “We hebben in Infiniti een sterke technische partner en dat biedt ons een geweldig platform om samen aan technologische projecten te werken, zoals bijvoorbeeld elektrische systemen.”

Infiniti – dat via moederbedrijf Nissan ook aan motorleverancier Renault gelieerd is, aangezien de Franse en Japanse fabrikant een omvangrijk samenwerkingsverband hebben – zal overigens alleen titelsponsor worden en niet ook gelijk naamgever van de Renault-krachtbronnen worden, zo heeft Renault ceo Charlos Ghosn al direct tegenover Autosport aangegeven.