Silverstone en Jenson Button zijn al jaren geen gelukkig huwelijk beschoren. Toch kijkt Jenson Button elk jaar opnieuw weer uit naar zijn thuisrace en dat van het team.

De herinneringen aan het circuit van Silverstone gaan voor Jenson Button terug tot ver in zijn jonge jaren: “Het is de plek waar ik de sport heb omarmd, waar ik opgegroeid ben met Formule 1. Het ligt zoveel geschiedenis en dat is elke keer weer voelbaar.”

“Het is heel bijzonder om op hetzelfde circuit te racen als bijvoorbeeld Fangio, Clark en Senna. Het is hier en daar natuurlijk wel aangepast, maar het heeft niks van zijn oude glans verloren. Vandaag de dag is het een van de beste Grand Prix-locaties in de wereld. Ik hou van deze plek.”

Jenson Button hoopt zich dit weekend te verbeteren ten opzichte van het teleurstellende weekend in Canada. Hij weet zich hierin gesterkt door het vertrouwen in zijn team en de support van zijn fans. “Ik denk dat we hier beter voor de dag moeten kunnen komen dan in Montreal”, legt de Engelsman uit. “De vloeiende aard van het circuit past ons wat dat betreft beter.”

“De echte fan weet wat op dit moment voor McLaren een reëel resultaat is. Die echte fan is op Silverstone ook altijd in grote getale aanwezig. Waar je ook komt, je wordt altijd aangemoedigd. Ook dit is iets waar de Engelse Grand Prix om bekend staat.”

Sergio Pérez

Ook Sergio Pérez refereert aan het verleden, nadat hij klaarblijkelijk in een oud fotoalbum heeft zitten neuzen. “Als je kijkt naar oude zwart-witfoto’s, herken je gewoon de bekende bochten als Copse Corner en Stowe”, aldus de Mexicaan. “Het is uniek dat dit circuit er al vanaf het eerste begin van het wereldkampioenschap Formule 1 bij is.”

“Ik vind het niet alleen een mooie baan, meestal ga ik er ook goed. In 2011 werd ik hier zevende en ook vorig jaar leek ik goed op weg, tot ik de Williams van Pastor Maldonado tegenkwam. Ik denk dat het ook dit jaar goed moet kunnen gaan, in ieder geval beter dan drie weken geleden in Canada.”