Rookie Kevin Magnussen laat in zijn eerste seizoen bij McLaren zien dat hij het één en ander in zijn mars heeft. Hij heeft het gevoel dat hij zich dit seizoen moet bewijzen, en dat hij beter zijn spullen kan pakken als dat niet lukt.

Magnussen heeft al nagedacht over wat hij zou doen, mocht McLaren niet tevreden zijn en besluiten hem aan het einde van het seizoen aan de kant te zetten. “Het heeft geen zin om me dan vanaf een kleiner team weer omhoog te knokken. Als het niet gelijk goed gaat, dan word ik toch nooit wereldkampioen”, aldus een vastbesloten Magnussen. “Ik wil niet simpelweg meedoen, races uitrijden en wat punten scoren, ik wil winnen. Dus als ik zie dat er in de Formule 1 geen toekomst met zeges en titels voor me is weggelegd, ga ik ergens anders heen waar dat wel mogelijk is.”

Tegen het Russische F1News onthult Magnussen ook met welke houding hij dit seizoen de Formule 1 is ingestapt. “Ik wist meteen dat ik het dit jaar moet laten zien. Ik heb één kans, en als ik die verpest is het klaar”, zegt de jonge Deen zelfbewust. “Ik denk dat ik het tot nu toe lekker doe. Als het me echter toch niet lukt om met McLaren succesvol te zijn en aan hun verwachtingen te voldoen, dan ben ik niet goed genoeg.”

Aan het begin van het seizoen leek het daar allerminst op, toen Magnussen in zijn allereerste Grand Prix direct naar het podium reed. Daarna kreeg hij het wat lastiger – in de dertien races die sindsdien zijn verreden, wist Magnussen bij elkaar maar net iets meer punten te halen dan hij met zijn tweede plaats in Australië in één klap veroverde. Zoals gebruikelijk in de Formule 1 kwam de coureur onder een vergrootglas te liggen in de pers.

“Het plaatst de druk wel een beetje op je schouders als ze het in de media over je hebben. Steeds meer mensen nemen de discussie dan over en zo ontstaat uiteindelijk negatieve energie, die altijd in je achterhoofd meespeelt. Maar ja, daar moet je mee leren omgaan”, vertelt Magnussen. Maar, zelfverzekerd: “Ik heb bewezen dat ik het kan, daarvan ben ik overtuigd. En ik probeer mezelf iedere race opnieuw te bewijzen.”