Pastor Maldonado is zeer te spreken over de nieuwe FW35. ‘De nieuwe auto is compleet anders, maar beter dan zijn voorgangers waar ik mee reed.’

Williams presenteerde aan het begin van deze week pas het wapen voor 2013, waarna het meteen het circuit op werd gestuurd. Al snel kon het team bezig met lange runs en racesimulaties. Het is voor de Venezolaanse Maldonado de derde Williams waar hij als racecoureur in mag plaatsnemen.

“Ik ben zeer tevreden over de betrouwbaarheid van de wagen”, vertelt de enkelvoudig racewinnaar. “De auto is compleet nieuw, maar toch hebben we heel veel ronden kunnen rijden zonder noemenswaardige problemen. Dat stemt mij en het team zeer tevreden. Na een matige FW33 en een al betere FW34, zou dit wel eens het neusje van de zalm kunnen zijn”.

De Williams bleek tijdens de racesimulaties minder pitstops nodig te hebben dan de concurrentie, wat er op duidt dat het met het bandenmanagement wel goed zit. Maldonado: “Dat heeft ons ook verrast. We hadden gerekend op meer stops. Natuurlijk proberen ook wij zuinig om te gaan met onze banden, net zoals de andere teams. Je moet ook wel, zodra je serieus gaf geeft, gaan je banden er meteen aan. Maar dat is voor iedereen hetzelfde.”

Teamgenoot Valtteri Bottas houdt zich wat betreft de prestaties iets meer op de vlakte: “We liggen prima op schema met onze voorbereidingen, maar het is nog heel moeilijk om te voorspellen waar we precies staan. Er valt in mijn ogen nog heel veel uit de auto te halen en dat is iets om positief over te zijn. Met name de balans kan nog wat beter, zeker op de momenten dat we met lege tanks rijden.”