Nigel Melker maakt komend weekend zijn debuut in de World Series by Renault. De Nederlander komt op Silverstone voor het eerst uit voor Lotus. Hij blijft daarnaast gewoon in de GP2 Series actief.

Naast de GP2 ontpopt de World Series by Renault zich steeds meer als opstapklasse naar de Formule 1. Reden genoeg voor Melker om in beide klasses uit te komen. “Het tweede deel van het seizoen wordt lekker druk”, zegt Melker, die naar eigen zeggen geen genoeg kan krijgen van racen.

“Vorig jaar reed ik zowel in de GP3 als de Formule 3 EuroS eries,  dus ik weet hoe het is om in twee verschillende kampioenschappen te rijden. Het is lekker om extra kilometers te maken en ervaring op te doen in de World Series by Renault. Dit is een sterk kampioenschap met veel testrijders uit de Formule 1 dus het is een mooie krachtmeting.”

Lotus vroeg Melker om samen met Marco Sorensen een soort shakedown uit te voeren, als vervanger van de op Spa-Francorchamps zwaar gecrashte Richie Stanaway. Daarbij maakte hij zoveel indruk dat het team vroeg ook de komende races te rijden. Melker kijkt ernaar uit zich te kunnen meten met andere talenten als Robin Frijns, Sam Bird en Jules Bianchi.