Volgens Ralf Schumacher gaat het nog wel even duren voordat zijn broer Michael weer met pension gaat. De jongere van de twee Schumacher ziet zijn oudere broer nog jaren doorgaan.

Met zijn 36 jaar is Ralf Schumacher zeven jaar jonger dan zijn 43-jarige broer. Ralf nam echter al op zijn 32e afscheid van de Formule 1, terwijl broer Michael doorging tot hij 37 was, daarna drie jaar niet racete en vervolgens in 2010 weer een comeback in de koningsklasse maakte waar hij nu nog steeds mee bezig is.

Ondanks zijn voor een coureur gevorderde leeftijd, ziet Ralf zijn broer echter nog lang niet stoppen. “Hij brandt nog van de ambitie en geeft nog altijd alles wat hij in zich heeft, zoals we ook vorige week tijdens de test in Mugello weer hebben kunnen zien”, zegt hij tegen Bild am Sonntag.

“Michael is bovendien teruggekomen in de Formule 1 om succes te hebben met Mercedes, dus hij stopt er sowieso niet mee voordat hij dat voor elkaar heeft gekregen.”

Ralf verwacht overigens dat zijn broer dit seizoen al het nodige succes kan gaan boeken bij het Duitse team. “De auto is duidelijk goed genoeg voor de topvijf, dus ik verwacht Michael dit jaar nog op het podium te zien.”

“Natuurlijk komt er zelfs voor Michael uiteindelijk een moment waarop hij de Formule 1 fysiek niet meer aan kan, maar ik denk dat het nog wel een paar jaar duurt voordat het voor hem zover is”, zo voorspelt Ralf. “Ik denk zelfs dat ik mijn helm eerder aan de wilgen zal hangen dan hij”, aldus de coureur die tegenwoordig in de DTM actief is.