Red Bull ziet het wel zitten om volgend jaar een Grand Prix te organiseren op de vernieuwde A1-Ring. Wat Red Bull betreft is het circuit een geschikte kandidaat om de extra Europese Grand Prix te huisvesten in 2013.

Enkele jaren geleden renoveerde het energiedrankjesbedrijf de voormalige A1-Ring. Red Bulls motorsportadviseur Helmut Marko heeft de FIA inmiddels gewezen op de beschikbaarheid en de mogelijkheden van het circuit, dat tegenwoordig de Red Bull Ring heet.

“We hebben de FIA duidelijk gemaakt dat het circuit er ligt en dat het over een volwaardige Formule 1-licentie beschikt”, aldus Marko. “De maximale capaciteit van 40.000 bezoekers hoeft voor de financiering niet direct een probleem te zijn. Misschien kunnen de Oostenrijkse overheid en de provincie Stiermarken financieel bijspringen.”

Red Bull heeft niet alleen het circuit onder handen genomen, maar ook de infrastructuur eromheen. Zo is er een snelweg aangelegd tussen het circuit en de stad Graz en hebben de omliggende hotels een flinke opknapbeurt gekregen. Volgens Helmut Marko zullen er dan ook geen problemen zijn met het verwerken van de vele mensen.

De Oostenrijkse Grand Prix kent een rijke historie. Oostenrijk was 26 keer eerder gastheer van een Grand Prix, waarvan de laatste Grand Prix op de A1-Ring werd gehouden in 2003. Van het huidige deelnemersveld hebben dus alleen Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Jenson Button, Felipe Massa en Mark Webber er al eerder hun ronden gereden.