Geen gelukkige kwalificatie voor het Renault-duo Kevin Magnussen en Jolyon Palmer. De coureurs starten de Grand Prix van Bahrein aan de achterkant van het veld.

Voor Magnussen kwam dat niet als een verrassing. De Deen was tijdens de tweede vrije training de verplichte weging voorbij gereden, en wist dat hij als gevolg daarvan de race uit de pitstraat moet beginnen. Om banden te sparen reed Magnussen daarom maar één rondje. “Als we de normale aanpak hadden gebruikt, had ik denk ik net zo goed kunnen kwalificeren als in Melbourne.”

De negentiende plaats die Magnussen behaalde, was dus voor spek en bonen. Tijdens de race denkt hij nog wel wat terrein te kunnen winnen. “Als je naar onze snelheid kijkt, moet een plek in het middenveld er wel in zitten. Het wordt een lange race, en er kan een hoop gebeuren.”

‘Begrijpen kwalificatie goed’

Jolyon Palmer begint de race door het wegvallen van zijn teamgenoot niet als twintigste maar als negentiende. “Het team begrijpt de nieuwe kwalificatieopzet behoorlijk goed. We ontweken het eerste afvalmoment”, zegt de Brit.

Maar aan snelheid ontbrak het, moet Palmer toegeven. “In Melbourne was onze racesnelheid een stuk beter dan de snelheid tijdens de kwalificatie. Hopelijk is dat hier weer het geval, en dan in nog sterkere mate.”