Na anderhalf jaar met Red Bull voelt Daniil Kvyat zich weer thuis bij Toro Rosso, al is het wel weer wennen aan de auto. De Rus spreekt van een leerzame dag.

“Er waren veel dingen die we vandaag moesten checken waar ik aan moest wennen, terwijl we natuurlijk ook al aan de kwalificatie van zaterdag moesten denken”, zo somt Kvyat op waarom het een drukke vrijdag was.

De gewezen Red Bull-rijder spreekt echter ook van een ‘leerzame dag’: “We hebben er veel van opgestoken en weten wat we moeten doen qua voorbereidingen op de rest van het weekend”, vertelt hij.

“Ik heb trouwens een warm welkom van het team gekregen en voel me er al thuis. De samenwerking verloopt voorspoedig”, aldus de coureur die achtereenvolgens twaalfde en vijftiende stond op de tijdenlijsten.

Volgens chief race engineer Phil Charles heeft Toro Rosso nog ‘wel een beetje werk te doen’ om Kvyat zich happy in de auto te laten voelen: “Maar niks dat te complex is, dus ik ben er zeker van dat hij het goed zal doen dit weekend.”

Formula One World Championship 2016, Round 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Friday 13 May 2016 - Carlos Sainz Jr (ESP) Scuderia Toro Rosso STR11.

Sainz heeft goed afgetrapt tijdens zijn thuisweekend.

In de andere STR11 is Carlos Sainz al het hele jaar een bekend gezicht. Voor Sainz zelf is het Circuit de Barcelona-Catalunya daarbij bekend terrein, want ondanks dat hij uit Madrid komt is dit als Spanjaard toch zijn thuisrace.

Sainz is zijn thuisweekend daarbij goed begonnen, met twee toptienklasseringen. “We hadden een goede dag. Ik ben blij met hoe het ging”, vertelt de coureur die achtste was in VT1 en vijfde in VT2.

“De auto voelde goed aan, maar we moeten er hard aan blijven werken, want morgen zal het allemaal dichter bij elkaar zitten”, weet Sainz, die los daarvan denkt dat Toro Rosso een sterk weekend kan hebben.