Carlos Sainz gokte bij de starts als enige op slicks en hoewel het even duurde, pakte die gok uiteindelijk goed uit. De Toro Rosso-coureur werd zevende.

“Het risico dat we hebben genomen heeft zich zeker uitbetaald”, geniet de Spanjaard na, hoewel er aan het begin van de race weinig te genieten viel: bij de start kwam hij op zijn droogweerbanden amper van zijn plek en werd hij om zijn oren gereden door zijn op intermediates onderweg zijnde collega’s.

Sainz spinde ook nog even, maar kon zijn weg vervolgen en schoof flink wat plekken op terwijl de andere coureurs tijdens de neutralisatie – na de incidenten van Lance Stroll en Antonio Giovinazzi – naar de pits gingen om ook slicks te halen. Bij het hervatten van de race, lag hij al zevende.

“Toen iedereen naar binnen ging, wist ik dat ik de juiste beslissing had genomen. Als je in de middenmoot knokt, moet je soms dit soort risico’s nemen en dat heeft dit keer geloond”, weet de coureur die flink knokte met onder meer zijn landgenoot Fernando Alonso.

Sainz mocht op het eind zelfs even hopen op een vijfde of zesde plek, maar Ferrari’s Kimi Räikkönen en Mercedes-coureur Valtteri Bottas waren te snel voor hem. Ondanks dat is hij super happy. “Als je zo’n beslissing neemt, is het wachten, wachten, wachten om te zien hoe het uitpakt, want misschien heb je aan de andere kant juist wel een goede mogelijkheid weggegooid. Het gaf dus een enorme kick dat deze gok werkte.”