Het team van Manor heeft een aantal ervaren krachten aangetrokken, waaronder Bob Bell, de oud-technisch directeur van Mercedes. Dat heeft het team bevestigd tegenover Motorsport.com.

Behalve Bell heeft Manor ook Luca Furbatto vastgelegd, de voormalig chief designer van Toro Rosso die dat team begin 2014 verliet. Manor heeft daarnaast ook Gianluca Pisanello gecontracteerd als head of engineering. Hij werkte eerder voor Toyota en daarna – tot eind vorig jaar – voor Caterham.

In het geval van Bell gaat het overigens niet om een vast dienstverband, maar een betrekking als technisch adviseur. Juist de komst van de hoog aangeschreven Bell is echter opvallend: hij verliet Mercedes eind 2014, na een verluidt lang verlof, en werd daarop met Ferrari in verband gebracht.

Van een overeenkomst tussen Bell en Ferrari kwam het echter niet. De eerder onder meer voor de teams van Renault, McLaren en Jordan werkzame Bell is sindsdien volgens berichten in de media wél als adviseur betrokken geweest bij Renaults studie om haar rol in de Formule 1 te overwegen.

In een korte reactie laat Manor-teambaas John Booth weten zeer blij te zijn met de komst van Bell en de twee andere ervaren krachten: “We zijn bezig de technische fundering van ons team opnieuw op te bouwen. Teamwerk is daarbij cruciaal en we denken dat dit drietal ons team zeker versterkt.”

Manor heeft het trio niet alleen vastgelegd voor de rest van dit seizoen, maar ook met oog op 2016, zo suggereert Booth: “We proberen onze performance voor de rest van dit jaar te maximaliseren, maar richten onze aandacht ook al op het volgende spannende hoofdstuk in ons bestaan.”