Slechts twee andere coureurs zouden met de Mercedes van 2020 kampioen zijn geworden als Hamilton niet voor het team met de zilveren ster zou hebben gereden. Dat stelt tienvoudig racewinnaar Gerhard Berger. “Maar ik zou je niet kunnen zeggen wie van die twee de winnaar zou zijn.”

Slechts twee andere coureurs zouden aan het stuur van de auto van Lewis Hamilton ook het wereldkampioenschap van 2020 hebben gewonnen. Dat is de mening van voormalig  F1-coureur Gerhard Berger, die niettemin denkt dat zevenvoudig wereldkampioen Hamilton de beste coureur op de grid blijft.

Lees ook: Leclerc over rivaliteit met Verstappen: ‘Max is een goede jongen, maar als we de helm opzetten…’

“Charles Leclerc en Max Verstappen zijn twee uitstekende coureurs, maar Hamilton blijft de meest competitieve en meest complete coureur ter wereld,” vertelt Berger aan het Italiaanse Autosprint. Volgens Berger kan niemand een race zo goed lezen als de Brit. “Hij weet de situatie op de baan altijd perfect te lezen en haalt elke ronde van de race het maximale uit zijn auto. Hij weet hoe hij de banden optimaal moet gebruiken, waardoor ze na een safety car in een mum van tijd weer op temperatuur zijn.”

Berger vergelijkt Hamilton met Senna en Schumacher, maar ook in de nieuwe generatie ziet hij met Verstappen en Leclerc enkele uitzonderlijke talenten. “Ze zouden allebei wereldkampioen zijn geworden in de Mercedes van 2020 als Hamilton er niet was geweest,” stelt Berger, die in de rivaliteit tussen de Nederlander en Monegask gelijkenissen ziet met die van Prost en Senna.

“Ik zie hun rivaliteit als Prost en Senna. Leclerc is een stuk rustiger in de cockpit, rijdt minder met emotie. Verstappen is agressiever, net zoals Senna altijd was. Maar ik zou je niet kunnen vertellen wie tussen die twee de winnaar zou zijn”, aldus de Oostenrijker.

Lees ook: Button: ‘Als Verstappen of Leclerc hem zouden kunnen uitdagen, zou Hamilton meer genieten’

RED BULL RING, AUSTRIA – JUNE 29: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, Pole Sitter Charles Leclerc, Ferrari and Max Verstappen, Red Bull Racing in Parc Ferme during the Austrian GP at Red Bull Ring on June 29, 2019 in Red Bull Ring, Austria. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)