McLarens op non-actief gezette technisch directeur Paddy Lowe mag eerder dan verwacht voor zijn nieuwe werkgever Mercedes aan de slag. In plaats van dat hij tot na het seizoen moet wachten, begint hij nu al op 3 juni.

Dat Lowe al over twee weken voor Mercedes aan het werk mag en niet hoeft te wachten tot zijn contract met McLaren officieel is afgelopen – wat pas aan het eind van het jaar zou gebeuren – komt omdat Mercedes en McLaren ‘daartoe zijn overeengekomen”, zo meldt Mercedes.

Lowe, die twintig jaar lang voor McLaren werkzaam is geweest en in 2011 tot technisch directeur werd benoemd bij de formatie uit Woking, werd afgelopen februari op non-actief gezet door McLaren, nadat duidelijk was geworden dat hij het team zou gaan verlaten.

Aanwinst
Bij Mercedes krijgt de 51-jarige Lowe in ieder geval in naam een nieuwe rol, namelijk die van Executive Director (Technical). Lowe gaat volgens Mercedes ‘nauw samenwerken’ met Ross Brawn – de teambaas van het Duits-Engelse Formule 1-team – en Toto Wolff, de motorsportchef van Mercedes die daarnaast als Executive Director (Business) verantwoordelijk is voor de zakelijke beslommeringen van het F1-team.

Mercedes benadrukt in het persbericht met klem dat teambaas Brawn ‘de hoofdverantwoordelijke blijft met betrekking tot alle technische en sportieve zaken’. Brawn laat op zijn beurt weten dat Lowe ‘het technische team komt versterken’ en dat zijn landgenoot Mercedes gaat helpen om ‘een sterke uitgangspositie te verkrijgen met oog op de toekomst’.

“Paddy heeft veel succes geboekt in de Formule 1 en zou voor ieder team een aanwinst zijn”, voegt Brawn daar verder aan toe. “Ik ben dan ook erg blij dat hij voor ons aan de slag gaat en zie er naar uit met hem samen te werken.”

Uitdagingen
Lowe zelf is, zoals je zou verwachten, in zijn nopjes met zijn nieuwe aanstelling: “Ik vind het enorm spannend dat ik deel mag gaan uitmaken van zo’n capabele en getalenteerde organisatie als Mercedes. Ik verheug me ontzettend op de nieuwe uitdagingen die me wachten en ik kijk er naar uit om de komende jaren samen successen te boeken.”