De DTM-race op Brands Hatch is voor Renger van der Zande in een teleurstelling geëindigd. De Mercedes-coureur bleef op de vijftiende plaats steken.

De auto van Van der Zande was afgesteld voor een opdrogende baan. Tijdens de race bleef het echter hard regenen. “Dit was mijn slechtste race van de laatste jaren”, aldus Van der Zande. “Met een veel te harde auto, bedoeld voor andere omstandigheden, kon ik vrijwel niet aanzetten tijdens de race.” 

Van der Zande ging als dertiende van start en verloor direct na de start al twee plaatsen. “We hadden afgesproken dat ik in de tweede versnelling zou starten. Dat werkte dus niet”, zegt hij. “Daarna was het kwestie van pappen en nathouden. Zeer frustrerend.” 

“Overigens had ik nog een hachelijk moment toen ik, na de eerste bandenwissel, deurklink aan deurklink met Timo Scheider de pitstraat uitkwam”, vertelt Van der Zande. “Reglementair stond ik in mijn recht, maar het was wel tricky. Gauw vergeten deze race en op naar Oschersleben, over veertien dagen.”

De race werd gewonnen door Martin Tomczyk. De Audi-coureur nam daarmee de leiding in het kampioenschap over van Bruno Spengler. De Mercedes-man kwam niet verder dan de zevende plaats. Met nog drie races te gaan, staat Tomczyk nu één punt voor Spengler.