Force India’s Adrian Sutil kan dankzij de negende plaats die hij in Valencia heeft gehaald twee punten aan zijn totaal toevoegen. De Duitser begon de race als tiende en maakte één enkele positie goed.

Sutil boekte deze winst al gelijk bij de start van de race. “Ik kwam goed weg en verschalkte Nick Heidfeld, waarna ik achter Michael Schumacher reed. Ik zette hem behoorlijk onder druk, maar kwam er helaas niet langs.”

Hetzelfde was aan het eind van de race eveneens het geval toen hij achter de uiteindelijke nummer acht Jaime Alguersuari reed: “Ondanks dat ik al het mogelijke deed, lukte het me niet hem te passeren. De DRS-zone bood bovendien ook geen uitkomst, dus ik moest genoegen nemen met plaats negen.”

De negende plaats – en de twee punten die daarbij horen – zijn voor Sutil echter reden genoeg om tevreden te zijn. “Dit resultaat doet me goed en ik ben er blij mee. De auto voelde vandaag erg prettig aan om in te rijden en het is goed voor mij en de rest van het team dat we het hele weekend lang het maximale eruit hebben gehaald.”

Sutils teamgenoot Paul di Resta bleef op de veertiende plek steken, nadat hij als twaalfde van start was gegaan.

“Dit was niet mijn beste weekend”, concludeert de Schot. “Ik weet ook niet of we wel voor de juiste strategie gekozen hebben, want de bandenslijtage was erg hoog en we hebben tijd verloren door een paar keer te lang te wachten met het maken van een pitstop.”

“Zelfs zonder deze problemen zou het echter moeilijk zijn geweest punten te pakken”, denkt Di Resta. “Ik moet dit weekend nu dus achter me laten en me concentreren op mijn thuisrace in Silverstone.”