Na het ‘incident’ met teamgenoot Mark Webber in Turkije en een paar teleurstellende resultaten, lijkt Sebastian Vettel eindelijk weer de oude.

De overwinning in de Europese Grand Prix in Valencia zal de Duitser goed gedaan hebben. De races daarvoor zagen we hem minder vaak lachen dan normaal en hij leek ook een stuk minder ontspannen.

In Silverstone loopt er echter een goedlachse Vettel door de paddock. Hij staat iedereen netjes te woord en ook de grapjes zijn weer als vanouds.
Zijn commentaar op de hoge kerbstones op het vernieuwde circuit van Silverstone? “Het voelt alsof je van een stoel valt.”

En ook over het uitzonderlijk warme weer in Engeland heeft hij iets te zeggen: “Het is tropisch warm hier, Silverstone wordt vast dé nieuwe vakantiebestemming in de toekomst.”

Vettel moet zelf het hardste lachen om zijn eigen grapjes, maar het is leuk om hem zo te zien. Hoe anders is het gedrag van zijn teamgenoot Mark Webber.
Die ergert zich groen en geel aan het feit dat de media door blijven vragen naar zijn verstandhouding met Vettel. “Vervelen jullie je ofzo”, zegt hij op donderdag gepikeerd in de persconferentie.

Als zaterdag na de kwalificatie wordt gesuggereerd dat Vettel is voorgetrokken, omdat hij twee nieuwe voorvleugels heeft gekregen en Webber niet, is de maat vol voor de Australiër. “Het team weet wat het doet”, zegt hij en zet vervolgens zijn glas water zo hard op tafel dat het water eruit spat. Hij kijkt strak voor zich uit.

Naast hem grinnikt Vettel weer eens. “Ach joh, dit heeft niks met voortrekken te maken. De een houdt van koffie en de ander van thee.” En weer lacht de Duitser het hardst.