*

Rossi: ‘Onderhandelingen met Manor zien er goed uit’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 februari 2016 11:32

Rossi: ‘Onderhandelingen met Manor zien er goed uit’
Racepictures

Alexander Rossi staat dagelijks in contact met Manor over een racezitje voor 2016. Het ziet er volgens Rossi goed uit, al weet hij niet wanneer de beslissing valt.

Dat maakt Rossi duidelijk in gesprek met Sky Sports F1. “We spreken dagelijks met Manor en het ziet er goed uit. Ik hoop dat het snel rond is, maar het is in deze sport niet ongewoon om lang op uitsluitsel te moeten wachten.”

Formula One World Championship 2015, Round 17, Mexican Grand Prix, Mexico City, Mexico, Saturday 31 October 2015 - Alexander Rossi (USA) Manor Marussia F1 Team.

Alexander Rossi reed in 2015 als parttimer vijf Grands Prix voor Manor.

“Ik ben het wel gewend”, vervolgt Rossi, die relaxed is wat betreft de tijd die rest voor het sluiten van een deal: “De deadline is over een paar weken, als de auto’s in Barcelona bij de wintertest de garage uit worden gerold”, grapt hij.

Manor is het enige team dat nog racezitjes in de aanbieding heeft voor 2016, al lijkt aanbieding hierbij niet het juiste woord. Het kleine achterhoedeteam vraagt naar verluidt behoorlijke bedragen voor de zitjes. De strijd om de zitjes gaat, voor zover bekend, tussen Will Stevens, Rio Haryanto, Pascal Wehrlein en dus ook Alexander Rossi.

Haryanto verwachtte vorige week duidelijkheid te krijgen, maar daar is het dus niet van gekomen. Mercedes-protegé Wehrlein leek eerder afgehaakt, maar heeft volgens bepaalde publicaties nu de beste kaarten in handen. Stevens en Rossi raceten afgelopen seizoen voor Manor en hebben altijd volgehouden vertrouwen te hebben in een nieuwe deal.

Gerelateerd