Renault-teambaas Cyril Abiteboul denkt dat de aanwezigheid van de van Red Bull afkomstige Daniel Ricciardo ervoor kan zorgen dat Renaults pad naar de top aanzienlijk wordt verkort.

Dat komt, volgens Abiteboul, omdat Ricciardo’s komst kan helpen de groei van het team te versnellen doordat zijn aanwezigheid kan helpen goed personeel te lokken. “En dat dan omdat het strikken van Ricciardo ook een intentieverklaring voor de ambities van ons team is”, vertelt Abiteboul aan Motorsport.

Lees ook: Renault-teambaas Abiteboul: ‘Ricciardo is het geld helemaal waard’

Renault-teambaas Abiteboul.

“Door Daniels komst heeft iedereen ineens meer interesse in Renault. Misschien hebben er daarom, bijvoorbeeld, ook meer engineers interesse om zich bij ons team te voegen als we vacatures hebben”, legt Abiteboul dat uit.

Budget is namelijk ‘geen beperking’ voor Renault, maar: “De factor tijd is dat wel. En hoe groot je als team bent, bepaalt hoe snel je met nieuwe ontwerpen kan komen, hoeveel tijd je nodig hebt om dingen te produceren, enzovoort.”

Lees ook: Hülkenberg: ‘Ricciardo kan Renault informatie van Red Bull geven’

Met meer mensen wordt die tijd uiteraard verkort. Dus in die zin biedt Ricciardo Renault ‘een kortere weg’ naar de top, zegt Abiteboul. “Want hij kan ons in relatieve termen meer geven van wat bij ons het schaarste middel is: tijd.”

Ricciardo in zijn Red Bull voor zijn aanstaande Renault-teamgenoot Nico Hülkenberg.

Over tijd gesproken, Abiteboul denkt nog altijd dat Renault daar meer voor nodig heeft alvorens het om zeges en titels mee kan doen. “Komend seizoen komt nog te vroeg. Het gat is te groot. De route die we hebben uitgestippeld is echter zeer ambitieus en moet in 2020 tot zeges leiden. Daniels komst vergroot de kans dat dit lukt.”