*

Abiteboul niet blij met technische regels: ‘Maak liever aanpassingen aan de circuits’

Laurens Stade

Laurens Stade

15 augustus 2019 10:00

Abiteboul niet blij met technische regels: ‘Maak liever aanpassingen aan de circuits’

Renault-teambaas Cyril Abiteboul roept de Formule 1 op om niet alleen ‘elk jaar’ aanpassingen te maken aan de bolides, maar ook aan de circuits. De Fransman vindt dat de Formule 1-wagens teveel veranderd worden, en dat de sport te technisch is.

”Eén ding wat we moeten veranderen is de lay-out van circuits”, vertelt Abiteboul aan Autosport. ”Ik geef de voorkeur aan wat minder gesleutel aan de technische reglementen, en iets meer werk aan de lay-out van circuits. Liever dat dan investeren in twintig auto’s die elk jaar anders moeten zijn.”

Volgens Abiteboul gaat het dan niet eens om grote aanpassingen aan de circuits. ”Ik zou misschien één of twee bochten per circuit veranderen. Het zou financieel efficiënter en veel beter voor de sport zijn”, aldus Abiteboul.

Foto: Motorsport Images

‘Zou volgend jaar al kunnen’
Vanaf volgend jaar staat de Grand Prix van Vietnam op de kalender. De Renault-teambaas is onder de indruk van de eerste plaatjes van het circuit, maar hij wil ook zien dat de teams mogen zeggen wat zij ervan vinden. ”Ik weet dat ze veel technische inspanningen hebben geleverd in Vietnam. Maar het is wel iets waar we gezamenlijk over na kunnen denken. Wat zou goed zijn voor de Formule 1?”

Abiteboul weet zeker dat als er meer focus komt op de lay-out van circuits, dat de sport beter zal worden. ”Als alle tien de teams zouden samen werken om de circuits te verbeteren, weet ik zeker dat het geweldige resultaten oplevert. En dan hoeven we niet te wachten tot 2021, dan zou dat al volgend jaar kunnen zijn.”

 

 

 

Lees meer over

Abiteboul Renault