Renault-teambaas Cyril Abiteboul heeft zich sterk uitgesproken tegen de geruchten dat Jolyon Palmer nog voor de zomerstop wordt vervangen. “Daar is niks van waar.”

De Fransman heeft de coureur ook op het hart gedrukt dat hij zich, in elk geval voor de zomerstop, geen zorgen hoeft te maken om zijn racezitje bij Renault.

Gedurende het raceweekend in Engeland zongen er geruchten rond dat Palmers thuiswedstrijd op Silverstone wel eens zijn laatste zou kunnen zijn, maar daar is volgens Abiteboul niets van waar.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul.

“De geruchten namen belachelijke proporties aan in de media, dus ik heb iedereen duidelijk gemaakt dat er nog geen kern van waarheid in zat”, vertelt Abiteboul aan Autosport.

“Ik heb dat Jolyon ook persoonlijk verteld”, zegt Abiteboul, die dat zondagochtend voor de race deed. “Want ik wilde dat hij zonder zorgen en ‘vrij’ in zijn hoofd in kon stappen.”

De gemoedsrust bracht Palmer weinig geluk, want zijn Renault R.S.17 ging nog voor de start stuk. “Erg frustrerend. Het spijt ons enorm dat dat gebeurde.”

“Als je naar de pace van zijn teamgenoot Nico Hülkenberg kijkt, had Jolyon zeker de mogelijkheid in de punten te eindigen, dus het was erg teleurstellend.”

Geruchten
Volgens de geruchten in Silverstone zou Palmer met ingang van de Grand Prix van Hongarije, de laatste race voor de zomerstop, vervangen worden door Toro Rosso’s Carlos Sainz.

Eerder deden er al geruchten de ronde dat Robert Kubica in de tweede seizoenshelft wel eens bij Renault zou kunnen instappen, nu hij een paar keer met een 2012-auto heeft getest met het team.