*

Abiteboul: ‘Renault moet vierde plek verstevigen in Monaco’

Daan de Geus

Daan de Geus

17 mei 2018 11:02

Abiteboul: ‘Renault moet vierde plek verstevigen in Monaco’
Sutton Images

Het team van Renault moet er met een goed optreden in Monaco voor zorgen dat het de vierde plek steviger in handen krijgt. Dat stelt teambaas Cyril Abiteboul, volgens wie dat ook mogelijk moet zijn.

Dankzij een zevende plek van Carlos Sainz in de Grand Prix van Spanje pakte Renault afgelopen weekend de vierde plek in het WK af van rivaal McLaren. Het staat nu 41 om 40 in het voordeel van het Renault fabrieksteam, waarbij Abiteboul denkt dat zijn equipe over anderhalve week in Monaco in staat moet zijn om de voorsprong verder uit te breiden op het team dat met Renault-klantenmotoren rijdt.

Hülkenberg en Abiteboul.

“Monte Carlo kan altijd voor verrassingen zorgen, die kans zit er immer in, maar wij wachten rustig af. We komen met enige updates naar Monaco en hebben twee bovengemiddeld goede coureurs, dus we gaan er vanuit dat we een mooi resultaat kunnen behalen in het Vorstendom. We willen onze vierde plek in het WK er verstevigen”, wordt Abiteboul geciteerd door SpeedWeek.

Om het goed te doen in Monaco is een goede kwalificatie echter vereist en daar ging het in Spanje mis voor Sainz’ teamgenoot Nico Hülkenberg, vanwege een probleem met de brandstofinstallatie. Sainz had in de race eveneens last van een benzine-gerelateerd probleem, dus dat zijn wel dingen die Renault moet oplossen, benadrukt Abiteboul. “Zolang we ze een goede en betrouwbare auto geven, doen onze coureurs de rest namelijk wel”, toont Abiteboul zich vol vertrouwen in het rijdersduo.

Gerelateerd