*

Abiteboul: ‘Ricciardo moet nog wennen aan Renault en leven in de middenmoot’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 maart 2019 10:44

Abiteboul: ‘Ricciardo moet nog wennen aan Renault en leven in de middenmoot’
Motorsport Images

Daniel Ricciardo’s entree bij Renault verliep niet bepaald glorieus, maar Renault-teambaas Cyril Abiteboul begrijpt dat wel en heeft er alle vertrouwen in dat Ricciardo snel zal wennen aan het leven na Red Bull.

Ricciardo kwalificeerde zich in Australië voor eigen publiek als twaalfde, één plekje en acht duizendsten achter teamgenoot Nico Hülkenberg, waarna zijn race er na een paar honderd meter feitelijk opzat omdat hij zijn voorvleugel stuk reed in een kuil. Na zijn stop reed hij achteraan rond tot hij na 28 ronden de strijd staakte.

Lees ook: Ricciardo: ‘Dit is een flinke tik, dit doet pijn’

Gevraagd door het Franse AutoHebdo of Ricciardo de overgang van vooraan het veld met Red Bull naar middenin de middenmoot met Renault misschien heeft onderschat, antwoordt Abiteboul met een luid en duidelijk ‘nee’. “Hij heeft het zeker niet onderschat, maar ik denk wel dat wij als middenmoter anders opereren dan een topteam.”

Dat vraagt misschien wat gewenning en geduld van Ricciardo, denkt Abiteboul, die de factor geduld ook aanhaalt in reactie op Ricciardo’s overambitieuze start van de race in Melbourne. “Hij moet wellicht een wat dikkere huid kweken en inzien dat je in dit deel van het veld niet zomaar drie plekken wint.”

“Ik maak me echter geenszins zorgen om Daniel”, benadrukt Abiteboul. “Hij is een intelligente jongen en zal wel wennen aan hoe het hier gaat.” En de Renault-teambaas verwacht over twee weken ook zeker geen herhaling van Ricciardo’s overijverige startmanoeuvre in Bahrein: “Daar is de baan sowieso een stuk drukker.”

Lees ook: Ricciardo: ‘Nog steeds gat tussen top drie en de rest, daarachter gaat het los’

Ricciardo zelf liet zich na de race ontvallen dat zijn voorbereiding misschien niet ideaal was. “Het was erg druk, ik deed van alles om iedereen te pleasen“, zei de bij veel promotionele activiteiten betrokken Aussie. “Ik zeg niet dat het daarom komt dat mijn race zo uitpakte, maar ik ga het volgend jaar wel anders doen en meer op mezelf letten.”