*

Abiteboul: ‘Teams moeten iets aan neuzen doen’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 januari 2014 10:44

Abiteboul: ‘Teams moeten iets aan neuzen doen’
Racepictures

Caterham-teambaas Cyril Abiteboul vindt dat Formule 1-teambazen de hoofden bij elkaar moeten steken om te kijken of ze iets aan hun neuzen kunnen doen. De neuzen van hun nieuwe auto’s, wel te verstaan, want deze zijn volgens Abiteboul een nachtmerrie.

Volgens Abiteboul zijn vooral de fans de dupe van de reglementswijziging die ervoor zorgt dat de neuzen lager en smaller moeten worden, want de neuzen worden hierdoor foeilelijk: “Ze doen me denken aan het monster uit de film Alien“, vertelt Abiteboul aan Reuters.

“Kleine kinderen zouden van Formule 1-auto’s moeten dromen. Zo mooi moeten ze zijn. Maar als je naar de nieuwe auto’s kijkt, krijg je eerder nachtmerries. Goede dromen zitten er dan echt niet meer in. De neuzen zijn echt niet mooi meer, het is echt net als in Alien met dat monster – of wat het dan ook is – dat nog uit de mond kruipt.”

Abiteboul is bang dat de lelijke auto’s de Formule 1 fans gaan kosten en roept daarom op tot verandering: “Het is misschien wel iets waar we eens met z’n allen naar moeten kijken, want ik denk dat dit een probleem is waar de hele Formule 1 last van kan hebben. We moeten mensen immers iets te dromen bieden.”

De impressie die Williams op donderdagochtend van haar nieuwe bolide heeft getoond, laat aardig zien wat Abiteboul bedoelt met zijn Alien-vergelijking.

Een eerdere reglementswijziging die de bolides een lelijk aangezicht gaf, in 2012, werd in 2013 (deels) opgelost door teams toestemming te geven zogenaamde vanity panels te gebruiken: aerdoynamisch nutteloze stukken bodywork met een louter cosmetische functie.

Lees meer over

Abiteboul Caterham