Aan het einde van de tweede training stonden Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo zestiende en zeventiende. Vooralsnog is er dus geen vooruitgang merkbaar bij Scuderia Toro Rosso.

“Vanochtend gingen we verder met wat aerodynamicatests waar we in Mugello aan waren begonnen”, aldus Vergne. “Vanmiddag verschoof de focus naar de race en ik heb het gevoel dat we een paar goede oplossingen hebben gevonden. We moeten nu nadenken over de kwalificatie en onderzoeken hoe we de balans in de auto kunnen verbeteren.”

“Tot nu toe gaat het niet slecht. Ik heb beide banden uitgetest en zoals verwacht is de zachte sneller met weinig brandstof en gaat de harde band langer mee. Ben benieuwd wat de beste strategie is. Het is lastig om te bepalen of de nieuwe onderdelen voor verbetering hebben gezorgd omdat andere teams ook sneller zijn geworden.”

Ricciardo vertrouwt op zijn ingenieurs. “Vanochtend testen we verschillende afstellingen uit en we waren niet tevreden over de snelheid. Daarom hebben we de auto wat aangepast en daardoor heb ik nu een beter gevoel. We moeten nog aan de afstelling werken als we zaterdag de laatste sessie willen halen.”

“Ik heb zo mijn ideeën over wat te doen, maar dat geldt ook voor de ingenieurs. Die zijn toch een tikje slimmer dan ik.”