Het team van Sauber komt naar Spanje met een updatepakket dat het overgewicht van de C33-bolide moet tegengaan en de aerodynamica verbeteren. Coureurs Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez hopen dat dit lukt, net als de Nederlandse testrijder Giedo van der Garde.

Hoeveel kilo de te zware C33 lichter wordt door de updates wil Sauber niet prijsgeven – net zoals het niet mededeelt of de auto door het ‘dieet’ eindelijk op het maximale gewicht van 691 kilo komt – maar volgens head of track engineering Giampaolo Dall’Ara zorgt het updatepakket voor de C33 voor ‘een forse gewichtsreductie’ in combinatie met een ‘aanzienlijke aerodynamische update’.

“Ik ben benieuwd wat deze updates voor effect gaan hebben op het weggedrag van de auto”, vertelt Giedo van der Garde, de testcoureur van Sauber die op het Circuit de Catalunya in VT1 in plaats van Esteban Gutiérrez achter het stuur mag kruipen.

“Ik heb er wel vertrouwen in en ik heb zin om weer in de auto aan de slag te gaan”, vervolgt de Nederlander, die zich verheugt op het weerzien met de baan in Barcelona: “Want ik vind het een leuk circuit en nadat ik op vrijdag de eerste training heb gedaan, mag ik op de dinsdag na de race gelijk weer instappen voor een volledige testdag, en daar heb ik natuurlijk altijd wel zin in!”

Gutiérrez en Sutil
De coureur die op vrijdag plaats moet maken voor Van der Garde, Gutiérrez, mag op de woensdag na de race op testdag nummer twee aan de bak, maar hij heeft als vaste kracht natuurlijk tussendoor ook nog een compleet raceweekend af te werken. “Ik zie de Grand Prix in Spanje vooral als een kans om de C33 competitiever te maken en er het maximale uit te halen”, meldt de Mexicaan wat dat betreft.

“Ik heb er wel vertrouwen in”, zo gaat hij verder. “Iedereen bij Sauber werkt immers hard, dus ik reken erop dat we een stap vooruit kunnen zetten”, zegt Gutiérrez, wiens teamgenoot Adrian Sutil het erbij houdt dat hij ‘er op hoopt dat de updates helpen’.

“Ik verwacht in ieder geval dat het beter gaat dan in de eerste races”, voegt de Duitser toe. “In de laatste drie ben ik namelijk uitgevallen, dus we moeten nu echt de finish halen. Ik heb mijn blik echter vooruit gericht en denk dat we sterker zullen zijn dan in de races hiervoor.”