*

Albon: ‘Het is even wennen, maar best relaxed voor een eerste keer’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 augustus 2019 18:22

Albon: ‘Het is even wennen, maar best relaxed voor een eerste keer’
Motorsport Images

Alexander Albon heeft naar eigen zeggen een redelijk – en wellicht verrassend – relaxte eerste echte werkdag gehad voor Red Bull. Natuurlijk, de auto is anders en het is even wennen aan het team, maar de Britse Thai is tevreden met de eerste stappen die hij heeft gezet.

Het gaat daarbij om ‘babystapjes’, zegt hij zelf, al vertelt Albon dat hij ook al wel begint te wennen aan zijn nieuwe team en alle nieuwe gezichten. “Het team is erg aardig voor me”, zegt hij, na een dag waarop het ‘niet verkeerd’ ging. In de eerste training reed hij de vierde tijd, in de tweede de tiende. “Ik voelde me lekkerder in training één dan in de tweede, maar ik moet overal natuurlijk nog verder aan wennen.”

Lees ook: Horner: ‘Willen het liefst een van onze eigen coureurs naast Verstappen in 2020’

De Red Bull RB15 is daarbij wel wat anders dan de Toro Rosso STR14 die hij voor de zomerstop bestuurde. “Ja, hij is natuurlijk nieuw voor me, anders. Zonder in detail te treden: het is een heel andere auto dan de Toro Rosso en je moet er ook anders mee rijden, maar het is een fijne auto.” Een kwestie van doen en proberen, zegt hij. “Want je bent bezig alles te leren begrijpen.”

Voorspellingen doen voor de rest van het weekend vindt hij lastig, al heeft hij met een gridstraf aan zijn broek voor een motorwissel vandaag vooral voorbereidend werk gedaan voor de race. “De focus lag bij de race pace“, beaamt hij. “Verder is het lastig om te zeggen wat ik verwacht.” Maar die eerste dag, die is alvast op een manier verlopen die hij misschien niet helemaal had verwacht: “Het was eigenlijk allemaal best wel relaxed voor een eerste keer.”

Lees ook: Albon tikkie nerveus, Verstappen stoïcijns: kersvers Red Bull-duo debuteert op persco

Lees meer over

Albon Red Bull