*

Horner: ‘Willen het liefst een van onze eigen coureurs naast Verstappen in 2020’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 augustus 2019 15:22

Horner: ‘Willen het liefst een van onze eigen coureurs naast Verstappen in 2020’
Red Bull

Max Verstappen heeft in principe drie mogelijke teamgenoten voor 2020: Alexander Albon, Daniil Kvyat en Pierre Gasly. Dat stelt Red Bull-teambaas Christian Horner, die aangeeft dat het team ‘liever niet’ teruggrijpt op een optie als Nico Hülkenberg buiten de eigen talentenstal.

Duidelijke taal dus van Horner tegenover Sky Sports F1, met de Brit die aangeeft dat Red Bull de negen resterende races van 2019 gebruikt om te evalueren wie het in 2020 het best naast Verstappen kan zetten.

Albon, die met ingang van dit raceweekend van juniorteam Toro Rosso naar Red Bull is gehaald, krijgt ‘daarbij nu de kans’ te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Toro Rosso-rijders Kvyat en Gasly – met Gasly die met ingang van dit weekend van topteam Red Bull naar de satellietformatie is teruggezet – zijn echter ook nog kanshebbers. “Dat is de pool waar we naar kijken”, bevestigt Horner.

Lees ook: Gasly: ‘Degradatie een teleurstelling en een beetje een shock, maar dat maakt nu niet meer uit’

Albon en Kvyat.

Van Kvyat zegt hij verder dat ‘we hem natuurlijk goed kennen’, met de Rus die in 2015 en begin 2016 voor Red Bull reed, en in 2014 en delen van 2016 en 2017 voor Toro Rosso, alvorens daar dit jaar wéér terug te keren. “We zien zijn potentieel, net zoals we dat van Albon zien.”

Over Gasly zegt Horner dat het ‘haast eerlijker voor hem was om hem terug te zetten en de druk eraf te halen’ dan de Fransman door te laten modderen bij Red Bull, waar hij in de eerste twaalf races van 2019 niet wist te imponeren.

Te midden van Gasly’s strubbelingen werd eerder dit jaar al gesuggereerd dat Hülkenberg hem wel eens zou kunnen vervangen. De Duitser, die na afloop van dit seizoen zijn Renault-zitje verliest, wordt nu wederom genoemd door sommige bronnen.

Lees ook: Cryptische Hülkenberg na Ocon-nieuws: ‘Het draait niet altijd om prestaties bij dit soort keuzes’

Ook Sky Sports F1 wil wel weten: is The Hulk een optie? “Het hangt er een beetje vanaf hoe de komende races uitpakken, maar idealiter kijken we naar onze eigen drie coureurs. We plukken het liefst een coureur uit die pool.”

Gasly had het moeilijk bij Red Bull en is teruggezet naar Toro Rosso.