*

‘Albon in beeld bij Toro Rosso als vervanger Hartley’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

17 oktober 2018 13:12

‘Albon in beeld bij Toro Rosso als vervanger Hartley’
FIA Formula E

Het kan snel gaan in de Formule 1. Alexander Albon, gisteren nog met Nissan aanwezig in Valencia voor een Formule E-test, wordt gelinkt aan een overstap naar Toro Rosso in 2019.

Albon, die dit seizoen actief is in de Formule 2 en daar derde staat in het kampioenschap, maakte vorige maand bekend dat hij een deal had bij Nissan in de Formule E. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Autosport tekende hij dat contract rond de Grand Prix van Hongarije in augustus. Op dat moment had hij immers geen perspectief op een Formule 1-zitje in 2019.

Albon staat momenteel derde in de Formule 2.

Vlak nadien maakte Daniel Ricciardo echter zijn overstap naar Renault wereldkundig, waarna Pierre Gasly naar Red Bull promoveerde en bij Toro Rosso een extra stoeltje vrijkwam. Daniil Kvyat is daar inmiddels bevestigd voor 2019, terwijl Brendon Hartley nog geen zekerheid heeft over zijn toekomst. Hartley heeft een contract voor volgend jaar, maar Albon vervangt hem als hij onder zijn contract met Nissan uit kan komen, aldus Autosport.

Albon zou deze week drie dagen voor Nissan testen in Valencia. Op dinsdag werd de Thaise coureur wel langs de baan gespot, maar reed hij geen meter. Een dag later blijkt dat Nissan Oliver Rowland heeft opgeroepen om Albon voor de resterende testdagen te vervangen, zo meldt e-racing365. Daarmee lijkt Albon definitief zijn zinnen te zetten op een racezitje bij Toro Rosso.

Mocht Albon inderdaad een overeenkomst met Toro Rosso sluiten, dan promoveert komend seizoen de complete top drie uit de Formule 2 naar de Formule 1.

Lees meer over

Albon Toro Rosso