Het team van Alfa Romeo heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de tijdstraffen die Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi na de Grote Prijs van Duitsland uit de top tien deden vallen en het team tien punten hebben gekost.

Räikkönen en Giovinazzi finishten op Hockenheim als zevende en achtste, maar kregen enkele uren na afloop van de race allebei een straf van dertig tellen aan hun broek. Daarmee werden ze teruggezet tot buiten de top tien en moesten ze hun punten inleveren.

Lees ook: Dubbele straf voor Alfa Romeo; Hamilton en Kubica ervan punten

De coureurs van Alfa Romeo kregen deze straffen opgelegd omdat de instellingen van de koppeling van beide auto’s niet legitiem was, zo had de wedstrijdleiding op basis van de data vastgesteld. Door de parameters die gebruikt werden wat betreft het afgeven van vermogen, had dit het het effect van tractiecontroles kunnen simuleren, wat de Alfa’s mogelijk een oneerlijk voordeel gaf bij de start.

Alfa Romeo laat het er echter niet bij zitten en heeft besloten de straffen aan te vechten. De renstal specificeert niet op welke grond het de beslissing van de stewards betwist; al heeft het eerder al gesteld dat de verkeerde koppelingsinstellingen het gevolg waren van het buiten de schuld van het team om niet correct functioneren van de koppeling.

Lees ook: Alle incidenten van een knotsgekke GP van Duitsland op een rijtje