Hoewel Alfa Romeo de C42 nog niet officieel getoond heeft, heeft testcoureur Robert Kubica al enkele ronden op het Circuit de Barcelona-Catalunya gereden bij de shakedown.

Alfa Romeo is het enige team dat haar bolide voor 2022 nog niet officieel gepresenteerd heeft. Het team heeft ervoor gekozen om dat pas ná de shakedown in Barcelona te doen, al zijn ze wel aanwezig en zullen ze gewoon zoveel mogelijk kilometers proberen af te leggen om data te vergaren.

Lees ook: Teams gaan regenbanden Pirelli testen bij shakedown Barcelona

Alfa Romeo wil bij die shakedown echter nog weinig weggeven van de nieuwe bolide. De renstal heeft ervoor gekozen om met een gecamoufleerde testlivery te verschijnen, waardoor de bolide wat lastiger te ontleden valt. Toch geeft de livery al enkele zaken weg. De luchtinlaat bij de sidepods lijkt een stuk groter dan die van de concurrentie, de voorvleugel vertoont wat overeenkomsten met de Haas VF-22 en de sidepods zijn smal, net als AlphaTauri, maar lopen minder strak af.

Vanochtend zit testcoureur Robert Kubica achter het stuur van de Alfa Romeo C42, vanmiddag neemt Valtteri Bottas het stuur van hem over.