Jaime Alguersuari heeft een emotioneel eerbetoon gebracht aan Raniero Gianotti. De fysiotherapeut van Toro Rosso overleed dit weekend op 46-jarige leeftijd.

 

Alguersuari beschrijft Gianotti als de persoon met wie hij de beste band had in de Formule 1. De Italiaan, die ook met onder meer Rubens Barrichello en Jarno Trulli heeft samengewerkt, kreeg afgelopen weekend een hartaanval tijdens een fietstocht. Hij laat een vrouw en een zoon na.

 

“Voor mij was hij meer dan een vriend, hij was een broer”, aldus Alguersuari. “Ik debuteerde op mijn negentiende in de Formule 1 zonder ooit een volledige ronde in een F1-auto te hebben gereden. Raniero loodste mij erdoorheen. Hij was mijn steun en toeverlaat. De afgelopen jaren hebben we op diverse plaatsen ter wereld samengeleefd, van zijn huis in Urbino tot het huis van mijn familie in Barcelona.”

 

“Hij was enorm professioneel”, vervolgt Alguersuari. “Zowel op het gebied van fysieke voorbereiding als de toepassing ervan in de Formule 1 en zijn kennis van de sport. Een paar dagen geleden belde hij me nog om te zeggen dat ik me geen zorgen hoefde te maken over de toekomst, omdat ik de toekomst ben. Ik zal hem nooit vergeten.”