Jaime Alguersuari heeft alle drie de doelen die hij zichzelf voor 2011 had gesteld bereikt: hij heeft meer punten gescoord dan vorig jaar, is hoger in het WK geëindigd en heeft zijn teamgenoot verslagen.

“Mijn doelen zijn bereikt”, concludeert de Toro Rosso-coureur aldus tegenover het Spaanse persbureau Europa Press. “Het is wat dat betreft een geweldig seizoen voor me geweest.”

Alguersuari sluit 2011 namelijk als veertiende af met 26 punten, terwijl hij vorig jaar met vijf punten als negentiende eindigde. Met zijn aanzienlijk verbeterde score blijft de Spanjaard ook gelijk teamgenoot Buemi voor, die dit seizoen met vijftien punten als vijftiende geklasseerd is.

Voor komend seizoen heeft Alguersuari officieel nog geen duidelijkheid, maar de coureur uit Barcelona laat duidelijk weten zich daar geen zorgen over te maken: “Het is voor mij heel duidelijk wat ik in 2012 ga doen”, zegt de 21-jarige, waarna hij zonder concreet te worden wel een hint laat vallen: “Ik kan iedereen die zich zorgen maakt over mijn toekomst verzekeren dat ik al weet waar ik in 2012 zal zijn.”

Of hij bij Toro Rosso blijft of niet, wil Alguersuari dus niet zeggen. Net zoals hij ook geen commentaar geeft over de rijdersbezetting van het team en geen inzicht kan geven in de toekomst van zijn teamgenoot, al is Buemi volgens Alguersuari ‘een formidabele coureur en een geweldig persoon’.