Aangemoedigd door de inhaalslag die Toro Rosso heeft gemaakt, voelt Jaime Alguersuari zich steeds beter op zijn gemak in de Formule 1.

Twee jaren geleden maakte Alguersuari als 19-jarige zijn debuut in de Formule 1. Zonder testervaring werd hij halverwege het seizoen in het diepe gegooid als vervanger van Sébastien Bourdais. De Spanjaard heeft nog altijd het gevoel bezig te zijn de achterstand op zijn meer ervaren collega’s weg te werken.

“Als coureur heb je altijd iets te leren”, stelt Alguersuari. “Zeker in mijn geval. Want ik was pas 19 jaar toen ik Formule 1 ging rijden. Dan heb je altijd iets te bewijzen en altijd iets om aan te werken. Ik heb nog altijd veel te leren.”

“Dit seizoen waren de races bemoedigend, maar de kwalificatie minder”, aldus Alguersuari, die viermaal op rij sneuvelde in Q1 maar in drie van die races wel punten scoorde. “Zoals ik altijd heb gezegd maakt een meer competitieve auto het leven een stuk makkelijker. Nu onze auto beter is, kan ik meer laten zien.”

Alguersuari eindigde in Zuid-Korea net als in Italië als zevende. Mede daardoor is Toro Rosso tot op drie punten genaderd van Sauber, dat momenteel de zevende plaats in het constructeurskampioenschap bezet.

De Spanjaard stelt zich ten doel ook in de laatste drie races van het jaar punten te pakken. “De toptien is waar we thuishoren en waar we op blijven mikken”, zegt hij. “Daarnaast willen we graag voor Sauber eindigen.”