Romain Grosjean knalde hard de afzetting in tijdens de Grand Prix van Rusland, maar kon ongedeerd uitstappen. Hij betreurt de gemiste kans op een puntenfinish en het overwerk voor zijn monteurs.

Grosjean heeft geen verklaring waarom hij de macht over het stuur verloor. “De achterkant brak uit in de lange doordraaier en ik kon het niet meer herstellen”, verklaart hij. “We moeten uitzoeken wat er precies is gebeurd, of het een rijdersfout was of iets technisch.”

Zelf heeft Grosjean geen letsel aan de crash overgehouden, maar de schade aan de auto is groot. “Ik vind het vooral spijtig voor mijn monteurs die nu een hoop werk te doen hebben”, is Grosjean zich toch enigszins schuldbewust. “Ik zal me morgen wel wat stijf voelen, maar dat gaat na een paar dagen wel over. Het is jammer dat we punten verloren hebben, maar volgende keer beter.”  

Teamgenoot Pastor Maldonado verzachtte de pijn voor Lotus door wel in de punten te eindigen. Hij kwam als achtste over de streep. “Het was een lastige dag, maar we kozen voor de juiste strategie door op de hardere banden te starten en wat langer door te rijden. Helaas verloor ik wel veel tijd op de zachte banden in het tweede deel van de race. Het duurde een paar ronden voor ik mijn ritme had gevonden. Maar het is positief dat we weer punten hebben gescoord, hopelijk kunnen we die lijn doortrekken.”