Ondanks een aantal mooie gevechten om de tweede plek met zijn goede vriend Mark Webber, moet Fernando Alonso toch genoegen nemen met de derde plaats. De Spanjaard is daar echter blij mee.

Aangezien Alonso al vijf races niet meer op het podium had gestaan, doet het hem namelijk goed het seizoen toch nog met een beker af te sluiten. “Dit is een goed einde van het seizoen”, beaamt de Ferrari-coureur.

“Het was geen makkelijke race en helaas voor ons zette de voorspelde regen, ondanks de continue dreiging, niet door. Aangezien we op een echt natte baan ongetwijfeld competitiever waren geweest, is dat jammer, maar ach, de situatie was voor iedereen hetzelfde.”

De Spanjaard, die eerder in interview met de BBC al toegaf uit te zien naar het eind van het seizoen, laat ook op het podium blijken met zijn hoofd al bij 2014 te zijn: “Nieuwe regels, nieuwe kansen”, weet Alonso. “We beginnen dan weer vol frisse moed en gaan het gewoon opnieuw proberen”, besluit de immer strijdvaardige vice-kampioen van 2013.