Fernando Alonso wordt niet zenuwachtig van het feit dat Lotus de Grand Prix van Australië heeft gewonnen. De Spanjaard denkt dat de Ferrari net zo goed als de Lotus van 2013 en misschien zelfs wel beter.

“Ze hebben niets gedaan wat wij niet konden”, stelt de Ferrari-coureur. “Het tempo van de Lotus was goed en ze hebben de banden prima onder controle. Ook hebben ze een goede race gereden met weinig verkeer en een goede strategie. Toch was het tempo niet zo goed dat wij er niet bij konden komen.”

Alonso vervolgt: “Albert Park is een eigenzinnig circuit. Het zegt dus niet zo veel voor de rest van het seizoen. Ik denk dat Maleisië een betere indicatie geeft van hoe we ervoor staan. Al is het voor mij wel duidelijk dat wij een competitieve auto hebben. Alles werkte in Australië prima. Op Sepang moeten we dat gaan bevestigen.”

De doelstelling van Ferrari was een podium in Australië. In Maleisië gaat het team opnieuw voor een plaats bij de eerste drie. Alonso:  “Als we weer een podium halen, bevestigen dat we goed bezig zijn. Dan kunnen we het goede gevoel van de tests en vanuit Melbourne ook echt plaatsen.”