*

Alonso ziet vooruitgang bij McLaren: ‘Ik denk dat het een veel beter jaar wordt’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 april 2019 10:00

Alonso ziet vooruitgang bij McLaren: ‘Ik denk dat het een veel beter jaar wordt’
Motorsport Images

Fernando Alonso rijdt geen Formule 1 meer voor McLaren, maar stapte afgelopen week wel anderhalve dag als testcoureur in bij het team en constateert dat het er een stuk beter voor staat dan vorig jaar.

2018, Alonso’s laatste seizoen in de Formule 1, werd door McLaren afgesloten op de zesde plek in het WK. De overgrote meerderheid van die punten werd in de eerste seizoenshelft behaald; slechts tien van de 62 punten werden na de zomerstop gepakt.

“Er is de afgelopen vier, vijf jaar hard in en aan het team gewerkt, maar we hebben eigenlijk nooit momentum weten op te bouwen, of de continuïteit gehad om progressie te boeken”, wordt Alonso geciteerd door Racer.com. “Toch zagen we positieve signalen, zoals dat ik vorig jaar na de race in Bahrein derde in het WK stond. Het is ons de afgelopen jaren echter nooit gelukt de goede momenten een heel jaar door te trekken.”

Lees ook: Alonso gebruikt McLaren-rol om ‘up-to-date te blijven’ voor eventuele comeback

“Ik denk echt dat er dit jaar een goede basis ligt en het ontwikkelingsprogramma ziet er goed uit”, zo vervolgt Alonso.” Het wordt, denk ik, een veel beter jaar”, verwacht de Spanjaard, die McLarens MCL34-bolide op de dinsdag en woensdag in Bahrein de sporen gaf tijdens de tussentijdse test en verklaarde dat de auto ‘op elk vlak een stap vooruit is’ vergeleken met de MCL33 die hij vorig jaar namens het team bestuurde.

Alonso kruipt eind mei trouwens wederom achter het stuur van een McLaren, maar dan een Indycar. Hij doet met een door het team ingeschreven Dallara – Chevrolet mee aan de Indy 500, in zijn jacht op de triple crown. Behalve met het Indycar-programma is Alonso ook nog ambassadeur en dus testrijder van McLaren.

Bij McLaren is de afgelopen jaren veel veranderd. Eind 2016 verdween CEO Ron Dennis van het toneel, zijn taken zijn overgenomen door de Amerikaanse marketingman Zak Brown. Teambaas Eric Boullier legde zijn functie medio 2018 neer, de van Porsche afkomstige Andreas Seidl begint deze lente als zijn vervanger. Daarnaast is de nieuwe technisch directeur James Key sinds kort in functie.

Lees ook: Alonso wordt ambassadeur van McLaren, gaat testen in 2019 en 2020

Lees meer over

Alonso Mclaren