*

Technisch directeur Key eindelijk aan het werk bij McLaren

Daan de Geus

Daan de Geus

29 maart 2019 10:20

Technisch directeur Key eindelijk aan het werk bij McLaren
Red Bull

McLarens nieuwe technisch directeur James Key mag eindelijk de handen uit de mouwen steken op de fabriek en op circuit, nadat hij maanden alleen spreekwoordelijk in zijn tuin mocht werken omdat hij met gardening leave was.

Lees ook: ‘Gardening leave’, ruzie en verraad: 6 technische toptransfers in de F1

Dat verplichte verlof was een gevolg van Key’s overstap van het team van Toro Rosso naar McLaren, een transfer die zijn vorige werkgever niet zinde aangezien de Engelsman nog een ‘lang doorlopend’ contract had. Nadat McLaren medio 2018 bekendmaakte Key te hebben aangetrokken, kwam Toro Rosso in het verweer tegen de transfer.

Pas na lang onderhandelen maakten de teams afgelopen februari bekend akkoord te zijn over de overstap – met Key die pas afgelopen zaterdag 23 maart bij McLaren mocht beginnen. Behalve dat hij zijn eerste dagen op de fabriek in Woking inmiddels achter de rug heeft, zal Key dit weekend voor het eerst bij een Grand Prix zijn namens McLaren.

McLaren-coureur Carlos Sainz, die eerder voor Toro Rosso racete en Key dus al kent, denkt dat de technisch directeur ‘een goede aanwinst’ zal zijn voor het team, zo vertelt hij Autosport. “Al denk ik dat we zijn impact vooral zullen merken met de 2020-auto. Dit jaar draait voor hem waarschijnlijk nog om het leren kennen van het team en de auto van dit seizoen. Een leerproces dus, maar dat zal hem een goede basis geven voor volgend jaar.”

Lees ook: Gasly: ‘Toro Rosso voelt pijn van vertrek James Key’

Lees meer over

Key Mclaren Toro Rosso