Het team van Alpine begint steeds verder leeg te lopen. Nadat de Fransen in 2023 met de bezem door de directie gingen, rommelt het binnen het Formule 1-team. Technici Matt Harman en Dirk de Beer pakten eerder al hun biezen, nu is het adviseur Bob Bell die zijn ontslag heeft aangekondigd om aan de slag te gaan bij concurrent Aston Martin.

LEES OOK: Chaos bij Alpine compleet: personeel neemt ontslag

Bob Bell begon bijna dertig jaar geleden bij het toenmalige Bennetton (nu Alpine). Zijn belangrijkste verdienste kwam toen hij als technisch directeur ene Fernando Alonso twee wereldtitels bezorgde. Door het vertrek van Flavio Briatore was Bell in 2009 kortstondig teambaas. Na korte uitstapjes naar Mercedes en Marussia keerde hij in 2016 weer terug naar het team uit Enstone.

De laatste paar jaar fungeerde Bell vooral als adviseur voor het team van Alpine, maar na de dramatische seizoenstart in Bahrein heeft de techneut gekozen voor een rol als executive director bij het team van Aston Martin. “Ik ben onder de indruk van de vooruitgang die Aston Martin de afgelopen jaren heeft geboekt”, zegt Bell in een persbericht. “Ik kijk uit naar de samenwerking.”

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Bob Bell in zijn rol als technisch directeur voor het toenmalige Renault (Motorsport Images)

Terug naar Fernando Alonso

Alpine kende een dramatische seizoensstart in Bahrein. Coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon voelden de bui al hangen tijdens de wintertest, hun A524 was niet vooruit te branden. Tijdens een teleurstellend raceweekend in Sakhir namen technici Matt Harman en Dirk de Beer afscheid van het team. Teambaas Bruno Famin heeft inmiddels een nieuwe technische staf aangewezen, waarbij welgeteld drie technisch directeuren het team erbovenop moeten helpen.

Op de steun van Bob Bell hoeft het team dus niet meer te rekenen. Vanaf het komende weekend in Jeddah is de Engelsman in de groene garage te vinden. Daar zal hij nogmaals met ‘zijn’ tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso samenwerken.

Lees hier alvast alles over aankomende Grand Prix van Saoedi-Arabië


Mis ‘m niet: onze FORMULE 1 Seizoengids 2024 met voorbeschouwingen, achtergronden, interviews, alle cijfers en data en nog véél meer – 116 pagina’s dik! Inmiddels in de winkel of bestel ‘m hier!