Met het vertrek van Fernando Alonso volgend jaar, ziet Alpine in ‘supertalent’ Esteban Ocon de nieuwe teamleider. De Fransman kan rekenen op lof van teambaas Otmar Szafnauer, al ziet hij wel nog een verbeterpunt.

Alonso maakt na dit seizoen de overstap naar Aston Martin, waardoor het nog maar de vraag is wie de nieuwe teamgenoot van Ocon bij Alpine wordt. Het zou logischerwijs Oscar Piastri worden, al heeft hij naar verluidt al een voorcontract bij McLaren getekend en zou dat team Daniel Ricciardo al hebben laten weten dat ze hem door Piastri willen vervangen.

Lees ook: Gerucht: ‘Ricciardo vraagt McLaren $21 miljoen om contract af te kopen’

Wie er naast Ocon komt is nog niet bekend, wel weet Alpine dat de Fransman de nieuwe teamleider zou kunnen worden. “Esteban is een supertalent”, zegt Szafnauer. “Ik heb al met hem gewerkt bij Force India, toen hij de teamgenoot was van Sergio Pérez. En hij was net zo snel als Sergio en racete fel tegen Sergio. Zij stonden altijd samen op de grid en soms was er op de baan zelfs contact tussen die twee! En we weten waartoe Sergio in staat is”, doelt hij op het feit dat de Mexicaan nu voor Red Bull racet en daar twee zeges heeft gepakt.

“We weten ook waartoe Fernando in staat is, al heeft Fernando de vaardigheden en het talent om snel een rondetijd uit een auto te halen”, vervolgt Szafnauer. “Hij heeft drie of vier ronden nog om op 99 procent, of 99,9 procent, te zitten. Die extra 0,1 procent komt met die extra ronden, terwijl Esteban wel wat meer tijd nodig heeft om het maximale uit de auto te halen.”

Lees ook: Ocon ziet Le Mans als mogelijke redder van Franse Grand Prix

Daar zit dus nog een verbeterpunt in voor Ocon, al doet hij het volgens Szafnauer nog steeds meer dan prima. “Op zaterdag en zondag staat hij er gewoon. Hij moet leren om iets sneller op snelheid te komen, maar daar werken we aan. Kan hij daarna het team leiden? Hij wordt absoluut beter en beter. Hij heeft al een race gewonnen en dit seizoen goede punten voor ons gescoord.”