Bernie Ecclestone heeft besloten de organisatie van de Grand Prix van Amerika nog een kleine week extra de tijd te geven om genoeg geld bij elkaar te krijgen om de race volgend jaar te organiseren.

De Grand Prix, die in de Texaanse stad Austin verreden moet gaan worden, staat op losse schroeven nu blijkt dat de organisatoren problemen hebben om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen.

Eigenlijk had de deal tussen de organisatie en Ecclestone op zijn laatst gisteren getekend moeten zijn, maar Ecclestone heeft nu besloten de Amerikanen nog een weekje uitsluitsel te geven.

“Ze hebben de deadline gemist, maar we blijven onze best doen om het op te lossen”, vertelt Ecclestone aan The Associated Press, een wereldwijd persbureau.

“De mensen in Texas willen dat de race doorgaat en ik zie het ook liever wel gebeuren dan niet”, legt Ecclestone uit waarom hij de deadline heeft verschoven, waarna hij benadrukt dat dit niet nog een keer mogelijk is: “Ze moeten het geld snel bij elkaar zien te krijgen en het contract ondertekenen, want als het niet rond is voor de World Motor Sport Council vergadering van zeven december, is het te laat.”

Het organiserende comité moet voor volgende week woensdag dus een bedrag van 25 miljoen dollar bij elkaar zien te krijgen en naar Ecclestone overschrijven om de race in 2012 te mogen houden. Daarnaast wil Ecclestone ook graag garanties voor de daaropvolgende jaren, aangezien er een deal is gesloten om tot en met 2021 in Texas te gaan racen.