Renault, volgend jaar Lotus, is bereid Kimi Räikkönen alle tijd te geven die hij nodig heeft om tijdens zijn comeback weer op snelheid te komen. Lotus-topman Danny Bahar benadrukt daarnaast dat het aantrekken van Räikkönen en Romain Grosjean illustratief is voor de ambitie die het team heeft.

 

Bahar, de CEO van Group Lotus, spreekt in gesprek met Autosport zijn vertrouwen uit in Räikkönen, die volgens hem een stuk volwassener is dan hij was toen hij de Formule 1 twee jaar geleden verliet: “Kimi weet waar hij mee bezig is en dat het niet eenvoudig zal worden, maar hij is niet meer zo jong als toen hij bij Sauber en McLaren reed en neemt het nu allemaal een stuk serieuzer.”

 

“Natuurlijk kun je als team zijnde echter niet verwachten dat een coureur die twee jaar niet in de Formule 1 geracet heeft gelijk weer net zo snel als vroeger is, want de regels zijn veranderd en we rijden nu op banden die hij niet kent. Kimi zal daarom tijd nodig hebben, en wij zijn bereid hem dat te geven.”

 

“Of hij drie dagen, zes races of twintig Grands Prix nodig heeft om op snelheid te komen, moeten we maar gewoon gaan afwachten, maar het belangrijkste is dat er een opgaande lijn in zijn prestaties te zien zal zijn”, verklaart Bahar, die beklemtoont dat Räikkönen dat ook beseft: “Hij weet van er van hem wordt verwacht en dat hij moet presteren.”

 

Bahar geeft verder aan dat de keuze voor Grosjean als teamgenoot van Räikkönen, in plaats van de met meer sponsorgeld begunstigde Vitaly Petrov, blijk geeft van de hoge doelen die het team heeft gesteld. “We hebben de situatie geanalyseerd en hoewel daaruit voortkwam dat Vitaly commercieel interessanter is, hebben we besloten dat niet de doorslag te laten geven en gewoon voor de beste coureurs te gaan.”

 

“Misschien dat dit ons op commercieel vlak voor enige uitdagingen gaat stellen, maar daar zijn we niet bang voor. Als het daar echt van komt, dan krijgen we het geld wel bij elkaar.”

 

Tot slot geeft Bahar nog aan dat teambaas Eric Boullier niet om zijn baan hoeft te vrezen, ondanks dat hier geruchten over de ronde doen. “Eric heeft een moeilijke functie en zijn werk is te vergelijken met dat van een voetbaltrainer, want als het slecht gaat, dan krijg je kritiek te verduren.”

 

“Eric krijgt nu dus kritiek van buiten over zich heen en dat zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn, maar het belangrijkste is dat hij er iets van leert en sterker wordt. Op het moment is Eric daar ook mee bezig. Hij heeft een plan gemaakt voor de toekomst waar we veel vertrouwen in hebben en we vertrouwen Eric zelf ook volledig.”