*

Bahrein dag 1: Hülkenberg rijdt naar snelste tijd

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

19 februari 2014 15:42

Bahrein dag 1: Hülkenberg rijdt naar snelste tijd
Racepictures

De eerste trainingsdag in Bahrein doet verdacht veel denken aan de laatste testdag enkele weken geleden in Jerez. De Mercedes-aangedreven auto´s zetten de toon, de Ferrari-mannen fietsen daar een beetje doorheen en alles wat Renault heet overtuigt vooralsnog niet.

Renault greep in de aanloop naar deze week elke kans aan om te roepen dat de problemen met hun Franse krachtbron verholpen waren. Op het circuit blijkt daar echter nog niet veel van. Red Bull, Toro Rosso en vanaf vandaag ook Lotus weten niet absurd veel ronden te rijden met de Renault in het achteronder.

Red Bull en Toro Rosso gaan sowieso pas in de middag voor het eerst de baan op. Het kampioenschapsteam sleutelt eerder nog wat nieuwe onderdelen op de auto, terwijl Toro Rosso tracht een olielekkage te verhelpen. Lotus wordt gehinderd door problemen met de software en de accu’s.

Robin Frijns en Caterham doen wat de andere Renault-teams nalaten: kilometers maken. De Limburger rijdt in totaal 68 ronden en geeft daarbij ruim vijvenhalve seconde toe op de snelste tijd.

Zoals Caterham bij de Renault-jongens de positieve uitzondering is, zo is Williams bij het Mercedes-clubje de negatieve uitzondering. De blauwe bolide staat na enkele installatieronden lange tijd stil in de pits, alwaar men zich na problemen met de brandstoftoevoer genoodzaakt ziet de brandstofpomp te vervangen. Met nog ruim een half uur te gaan stuurt Felipe Massa zijn Williams echter opnieuw de baan op.

De Braziliaan doet dat tegelijk met Jules Bianchi. Ook de Fransman ziet het grootste deel van de dag vanuit de pitstraat verstrijken. De Marussia MR03 kampt volgens het team met een softwareprobleem. Marussia is dan ook het minst productieve Ferrari-team van de dag.

Scuderia Ferrari doet zelf zowel qua tijden als aantal ronden mee met de besten. Fernando Alonso liet aan het begin van de dag nog wat rook achter de bolide zien, maar dit bleek al snel onschuldig van aard, ondanks een stop langs de kant van de baan. De Ferrari-aangdreven Sauber van Adrian Sutil zorgde eveneens voor een code rood, maar de Duitser is aan het eind van de dag de man met de meeste rondjes op de teller.

Wie was er dan uiteindelijk de snelste man op de omloop in Bahrein? Nico Hülkenberg in de Force India. De Duitser staat één seconde los van Fernando Alonso, die op zijn beurt op de hielen wordt gezeten door Lewis Hamilton in de Mercedes en Kevin Magnussen in de McLaren.

 

De tijden van de openingsdag in Bahrein: 

Positie Coureur Team Snelste tijd Ronden
1 Nico Hülkenberg Force India 1:36.880 78
2 Fernando Alonso Ferrari 1:37.879 64
3 Lewis Hamilton Mercedes 1:37.908 74
4 Kevin Magnussen McLaren 1:38.295 81
5 Sebastian Vettel Red Bull 1:40.224 14
6 Adrian Sutil Sauber 1:40.443 82
7 Robin Frijns Caterham 1:42.534 68
8 Daniil Kvyat Toro Rosso 1:44.346 5
9 Romain Grosjean Lotus 1:44.832 8
10 Felipe Massa Williams 4
11 Jules Bianchi Marussia 3

Lees meer over

Bahrein Test